2016. július 26., kedd

103. Körömápolási rutinom

Sok helyen olvastam már , hogy kinek milyen a körömápolási rutinja és hogy miket használ. Gondoltam megírom én is a sajátomat, igaz nem nagy rutinról van szó, de hátha valakinek majd ez fog bevállni. Nem is használok sokféle terméket sem, de azokat nagyon szeretem és beváltak amiket használok. Van körömágybőr feltolóm is, bár magamon nem nagyon használom, én a körmömmel szoktam megszabadulni a feleslegtől vagy ha úgy látom, hogy van valami :D Lehet rossz szokás de ez vált be mindig így csináltam. Már egy ideje tervezek körömbőr vágó ollót venni, eddig még valahogy nem jött össze :D Na de ha igen és sikerül végre vennem akkor megpróbálom azzal is :)




Én ezeket a termékeket használom. A japán manikűrt heti egyszer és úgy hogy pl egy hónapban egyszer mind a kettőt, utána való három hétben meg csak a kettest. Körömreszelőkből pedig ez a kettő vált nekem be, a szürke erős reszelővel szoktam és utána a narancs színűvel átmegyek rajta, hogy sehol ne maradjon érdes. Olajból pedig ez a Moyrás vált nekem be, igaz sose volt nagyon száraz meg nem problémás a kezem, így akinek extra száraz a körömágya és hajlamos ki is sebesedni annak nem tudom, hogy elég lenne-e, de nekem szerencsére igen. Kézkrémből pedig ez az Isanas vált be, mind a kettőből kettőt tartok, egyet itthon és egyet a táskámban. Alaplakknak pedig az Eveline 8in1 vált be, már több mint egy éve használom, és ha jól számolom akkor ez a harmadik üvegem belőle. Igaz én sose használtam kúra szerűen én csak alaplakként használtam/használom.





És a körmeim jelenlegi állapota, pont japán manikűrözés után készűltek a képek. A körmeimen nincs semmi maguktól ilyen fényesek ( bár nem tudom a képen ez mennyire kivehető ). Valamiért mostanában a jobb kezemen a mutató ujjam körmének a teteje mindig feljött így azt mindig vissza reszeltem amennyire kellett, aztán nemrég észrevettem, hogy mekkorára megnőtt, nem is tudom mikor volt ekkora. Szerencsére most minden okés vele, nem akar felválni, így most minden körmöm rendben van, és monthatni egyformák is.


És sikerült készítenem egy kétkezes képet is, ami nem volt túl egyszerű de sikerült. Igaz csak ez az egy kép született, ennek is örültem hogy lett.

Ez lett volna az én kis körömápolási rutinom. Illetve ami még kimaradt talán, hogy én japán manikűr után mindig bekenem körömágyápoló olajjal a körmöm körül jó sokkal, nem sajnálom, majd belemasszírozom. Nekem ez vált be a legjobban, hogy a japán manikűr után maradt dolgokat eltávolítsam. 

A japán manikűrt pedig csak ajánlani tudom, nekem is vagy 4 éve megvan, nagyon sokáig kitart.

Remélem azért hasznosnak találtátok a bejegyzésemet és lesz akinek síget majd.

10 megjegyzés:

  1. Olyan csodásak a körmeid, kicsit irigykedek :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi szépen :) te meg csodásabbnál csodásabb manikat alkotsz *-* én meg azért irigykedek kicsit :D

      Törlés
  2. Nagyon szépek a körmeid, nem az nagyon hosszú,de nekem így tetszik a legjobban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi szépen :) szeretem a hosszú körmöket is de mértékkel, megvan az a hossz aminél ha nagyobb már nem tetszik nekem sem :)

      Törlés
  3. Szerintem is nagyon szépek a körmeid! A japán manikűrt én is használom lassan két éve. A "kezelés" után nem szokott kedvem lakkozni, mert annyira tetszik, mikor ilyen szép fényesek!! Sokszor én is körömmel tolom vissza a bőrt, az nem sérti fel a körmöt, no meg van amikor nincs nálam semmilyen eszköz. (-: Nemrég sikerült beszereznem kerámia feltolót, az Essence kiárusításon, azt is nagyon szeretem. És igen; a japán manikűr után én is olajozok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi :) igen nekem is vagy 4 éve megvan, kisebb nagyobb kihagyásokkal használtam, de most már elég rég óta rendszeresen használom megint :) ismerős :D nekem se mindig van kedvem utána lakkozni, mert olyan szép fényes és olyan jó gyönyörködni benne :D legalább nem vagyok vele egyedül :) Nekem volt feltolom ebayről, de aztán valahogy eltűnt :D de nemrég megint rendeltem egyet, így ha kellene van :D na de jó ebben se vagyok egyedül :D nekem kézmosással nem mindig sikerült kiszednem a port a körmöm mentén, de olajjal igen, meg úgy is olajoznék utána.. így olyan mindegy hogy kézmosás után olajozok vagy nem mosok kezet mert olajozok inkább :D

      Törlés
    2. No meg ugye olyan fura érzés, hogy mintha elveszne a csillogás, ha egyből kezet mosunk. :D Egyébként én úgy érzem, mintha a bőrt szárítaná, de lehet csak a por miatt. :D

      Törlés
    3. És igen :D én is mindig úgy érzem/látom, mintha lemosná :D jaja lehet szárít is, énis mindig úgy érzem, azért szeretem inkább olajozni :D meg mintha még fényesebb is lenne utána :D

      Törlés