2018. augusztus 8., szerda

196. Körömápolási rutinom

Elég rég volt már az előző körömápolási rutinos bejegyzés, két éve pontosan, így gondoltam lehet nem ártana egy frissítés mivel van azóta egy kis változás.  Olyan nagyon sok változás nem történt, de gondoltam megmutatom most hogyan csinálom.


Előző bejegyzést ITT tudjátok megnézni, mint írtam olyan sok minden nem változott. Azóta sikerült beszereznem egy jó kis körömágybőr vágó ollót, nagyon szeretem, a körömreszelőket még mindig ugyanaz, vagyis nem teljesen mert már lecseréltem, illetve lassan megint aktuális lenne a csere. Az olaj még most is ugyanaz én nagyon szeretem így mindig újraveszem mikor fogyóban van. Ami változott az a kézkrém, szülés után nem volt úgy időm/kedvem krémezgetni, mert kb 5 percenként mostam kezet, így mikor már úgy voltam, hogy nem bírtam elviselni és kell  a kézkrém, az aktuális semmit nem ért sajnos. Azután találtam rá erre a kézkrémre és azóta is mindig újraveszem ha fogyóban van.

Japán manikűr:




Ezzel is mindig úgy voltam, hogy egy időben használtam, aztán nem. Most megint használom egy ideje, szerintem a körmeim is meghálálták, mert most erős ahogy szokott illetve nem törik be, max ha visszareszelem lesz kisebb. Mostanában a jobb kezem mutató néha középső ujjam körmével is szenvedtem mert midig felvált, de most úgy nézem az is kezd helyrejönni mióta újra rendszeresen használom.

Körömágybőr feltoló és körömágybőr vágó olló:




Mindig olajozással kezdem, aztán feltolom kaparom és utána levágom a körömágybőrt.

Reszelők:



Évek óta használom nagyon sokáig elég, ez a második széria belőle, de már nem ártana lecserélnem.

Olaj és kézkrém:



Az olajat nagyon szeretem, nagyon régóta ezt használom, itt már nem látszik de mikor új állapotba veszem és tele van ilyen sötétebb rózsaszín színe van, elvileg az ananászos illatú. A kézkrémet kb. 2 éve használom, nagyon szeretem, azóta csak ezt használom, ha pedig fogyóban van veszek, mind a két termékből van itthon 1-1, illetve a táskámban 1-1 darab, hogy mindig legyen nálam, ha nem itthon lennék és kellene.

Körmeim japán manikűr előtt:




Hétfőn volt aktuális a dolog így gondoltam akkor fotózok és posztot írok, ma kedd van és holnap szerdán tervezem kitenni amíg még aktuális is a dolog. Így nem csak a termékekről de a körmeimről is készítettem képeket.

Japán manikűr után:




Kisebbre reszeltem a körmeim, eredetileg még kisebbre szerettem volna, de végül valahogy nem ment, hogy nagyon kicsire reszeljem. Majd a körömágybőröm távolítottam el, utána pedig a japán manikűr készült, én még most is nem kezet mosok ha végeztem, hanem olajozok és kézkrémezek.

Ez lenne az én körömápolási rutinom, egy darabig nem tervezek ilyen bejegyzést írni, legfeljebb mint most 1-2 év elteltével illetve ha valami változás történne a mostani rutinomban.

Ti használjátok a japán manikűrt vagy valamelyik terméket innen? Vagy kinek mi a bevált módszere illetve az a termék amit nagyon szeret?


8 megjegyzés:

  1. Én is használom évek óta a japán manikűrt. Annak idején még Mdolla Ági ajánlotta, és függő lettem, folyamatosan használom. Nagyon tetszik, hogy szép fényt ad, ha nincs színes lakk a körmömön akkor semmit nem kenek rá. Nekem az üvegreszelő vált be, én azt használom évek óta. ☺ És a Sally Hansen bőroldót, nálam jól bevált. Én sajnos ollóval nem tudok vágni jobb kézzel normálisan. 😃 (balkezes vagyok). Így azt a kis fogó formájú vágót használom. Viszont utána én sem mosok kezet, csak az olaj. 😃 Én keverni szoktam, rendeltem ebayről üres ilyen tollakat és abba töltöm, könnyű használni és nem avasodik meg. ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szerintem több helyen is olvastam róla mire rászántam magam a rendeléste, de nem bántam megy ha elfogy valamikor tuti újra rendelem 😊 Már gondolkodtam rajta, hogy be kéne szerezni egyet... na ha sikerül és majd veszek akkor megírom melyiket szeretem jobban, mert így összehasonlítási alapom nincs, ollóból is ez az első 🙂 A sally hansen bőroldót meg néztem de úgy voltam vele hogy miért adjak ki rá ha így is működik, de egyszer mindenképp ki szeretném próbálni 🙂 Na arra is gondoltam már amúgy, mert láttam sokan így csinálják... na de addig se jutottam hogy megtegyem, talán egyszer 😀

      Törlés
    2. Hát meg ez olyan, hogy járt utat a járatlanért. 😃 Nekem Moyraból ilyen pipettás volt, azt is szerettem. A Sallyt meg Glamour napokon veszem, mikor féláron lehet. 😃 De a tollat ajánlom, még a Moyra olajhoz is jó lehet, én is volt, hogy CND-t tettem bele. 😃 Pl táskában kis helyet foglal és könnyű használni. 😊

      Törlés
    3. Hát igen 😀 Olyan nekem is volt, én azt annyira nem szerettem, ilyen lakkos ecsettel jobbam szeretem 🙂 Jaaaa 😀 Sose glamour napozok, újságot se veszem 😀 Egyetlen egyszer glamour napoztam, akkor is kaptam a kuponokat 😀

      Törlés
  2. De jó, hogy ezt megírtad Bellus, rászokok én is a japán manira megint, mert kezdenek rondák lenni a körmeim megint. Ez nem tűr halasztást. Milyen rendszeresen csinálod te? Minimum havi 2x szeretném mindenképp.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak tartod 🙂 Úgy szoktam, hogy hetente, egyik héten mind a kettőt, a hónap maradék három hetében csak a port 🙂 Remélem sikerült értrlmesen megfogalmaznom 😀

      Törlés
    2. Hú, lehet akkor minden héten egyszer megejtem. Mostanában nem nagyon lakkozom színesre, kicsit várok hogy rendbe jöjjenek 8) Köszi! Megértettem így is ;)

      Törlés
    3. Amúgy mostanában én is ritkán lakkozok, általában a blogra, most is meztelenek a körmeim, biztos ez is benne van, hogy most szépek, hogy pihennek 🙂 Jól teszed, na akkor jó 😀

      Törlés